Workout in maar 20 minuten

door nov 6, 2017Fit zijn

Workout in maar 20 minuten

door nov 6, 2017Fit zijn

 

 

Motivation Monday

Goedemorgen, ook zo lekker gegeten en gedronken dit weekend? Ik heb een aantal oefeningen voor deze week die je helpen om fit te blijven en om je weer wat op te strakken. Heb je moeite om jezelf te motiveren ga dan aan de slag samen met een vriendin!

Oefening 1: side to side squat

Houd de buik/core goed aangespannen, houd je bovenlichaam rechtop en kom in een lage squat, heupen en billen goed naar achteren alsof je gaat zitten op een stoel.

Oefening 2: tricep dips

Er zijn 2 manieren om de dips uit te voeren. Je kunt de focus leggen op de triceps of op de borst. Wanneer je meer voorover leunt spreek je een groter deel van de borstspier aan. Blijf je met je lichaam rechtop dan leg je de focus op de triceps.

Zet je handen achter je neer, met de handpalmen van je af en druk jezelf dan omhoog. Houd de schouders goed naar achteren. Dit is de start positie. Laat jezelf dan langzaam zakken en houd je hoofd rechtop en blijf naar de vormen kijken. Zak door je elleboog op ongeveer de hoogte van je schouders, druk dan jezelf weer omhoog zonder dat je ellebogen op slot gaan.

Oefening 3: High knee lunges

Zorg dat je stevig staat en breng dan de knie naar de borst en vervolgens breng je de knie naar achter en maak je een lunch met hetzelfde been. Laat de knie nooit verder komen dan de tenen waneer je doorzakt in de lunge, plaats de achterste voet goed naar achteren. Wil je meer stabiliteit, ga dan iets breder met je voeten uit elkaar staan. Houd je rug recht gedurende de hele oefening. Wil je de oefening zwaarder maken? Neem dan de dumbells in de handen en voer de oefening zwaarder uit.

Oefening 4: de sit-up

Deze is voor de buikspieren. Span de buikspieren goed aan en til langzaam je bovenlichaam naar boven. Rol langzaam weer af en houd de buikspieren goed aan. Ondersteun je hoofd door de handen achter je hoofd te plaatsen. Je komt omhoog en ook weer terug, langzaam en met controle. Adem goed door.

Oefening 5: dumbell side raises

Belangrijk is je houding en gebruik niet te veel gewicht. Kies een gewricht waarbij je de oefening rustig en goed kunt uitvoeren. Voer de oefening langzaam uit ook als je de dubbells opwaarts lift. Begin en eindig de oefening daarom niet met de dumbells vlak langs het lichaam maar iets er van af. Houd je rucht recht met je schouderbladen samengeknepen. Zet je ellebogen niet op slot en niet met gestrekte armen heffen, je polsen wijzen naar beneden. Beweeg je armen niet te ver naar voren of naar achteren maar breng de armen naast je lichaam opzij. Houd je lichaam stil gedurende de hele oefening. Adem uit als je de dumbells naar voren beweegt en adem in bij de neerwaartse beweging.

Rustig aan beginnen, voor alle oefeningen geldt dat het belangrijk is om deze oefening goed uit te voeren. Beginners 10 herhalingen, gemiddeld 12 herhalingen en gevorderd 15 tot 20 herhalingen en herhaal deze serie nogmaals.

Succes he? Je kan het, valt best mee! 😉

Anous

 

Bekijk meer..

Luxe oorbellen van Lott

Luxe oorbellen van Lott

Luxe oorbellen van Lott, shinen in stijl ✨ Als je nog niet bekend bent met het merk LOTT-gioielli, dan wordt het hoog tijd! Opgericht in 2010, worden alle stukken met liefde handgemaakt in het atelier in Rosmalen. Elk sieraad straalt zorgvuldigheid en kwaliteit...

Lees meer
De Kracht van Keuze

De Kracht van Keuze

Krachtige Keuzes maken.. De Kracht ontdekken van Voor Jezelf Kiezen: Een korte recensie van 'De Kracht van Keuze’ In het boek "De Kracht van Keuze neemt Kellly Weekers je mee op een persoonlijke reis door haar eigen leven. Ze gebruikt bepaalde gebeurtenissen als...

Lees meer
3 fijne apps voor luister meditaties

3 fijne apps voor luister meditaties

Ontdek de Beste Luister Meditatie Apps Zou je meer innerlijke rust en mindfulness vinden? In deze blog vertel ik over mijn favoriete luister meditatie apps Wat is meditatie nu eigenlijk? Bij meditatie ga je met je aandacht naar binnen ipv naar buiten. Door je te...

Lees meer
Verbouwen in Frankrijk, het resultaat

Verbouwen in Frankrijk, het resultaat

  Het zit er bijna op Deze vlog hadden jullie nog van mij tegoed, het is de 4de en tevens laatste uit de reeks: Verbouwen in Frankrijk.Wat een ervaring is dit geweest, voordat we begonnen had ik nooit gedacht dat we dit zo snel zouden neerzetten. Met dank aan...

Lees meer
Verbouwen in Frankrijk, deel 2

Verbouwen in Frankrijk, deel 2

  Wat een project Het duurt nog wel even voordat dit vakantie huis helemaal klaar is. De Zwolse zussen maken een plan van aanpak. Vervolgens komen er een heleboel shop dagen. Lang leve online shoppen maar we moeten toch ook de winkels in om de accessoires te...

Lees meer
Interview met Lonneke Nooteboom

Interview met Lonneke Nooteboom

  Tata! Hier is dan.. Jaaaa het heeft wat voeten in de aarde gehad, 2 keer eerder was dit gepand en eindelijk heb ik top stylist | influencer Lonneke voor de kerst gesproken in haar prachtige woning in Belgie. We hadden een open en ontspannen gesprek, af en toe...

Lees meer

Samenwerken?

LET’S CREATE MAGIC

Kun je mijn werkwijze waarderen en zie je een raakvlak met jouw product? Stuur me dan een bericht, wie weet zijn we een leuke zakelijke match.

Samenwerken?

LET’S CREATE MAGIC!

Denk je dat jouw product aansluit bij mijn visie en werkwijze? Neem dan even contact me me op wie weet zijn we een leuke match.

CONNECT

On social media

moeder op het strand met haar kinderen.

read the

BLOG

Schaduw met vrouw die een water fles vast houdt - lifestyle - anouskawink.nl

sign in on

YOU TUBE

check out my

INSTA

Home

Fit zijn

Fashion

Beauty

Interieur

Zen

Anouska wie?

Samenwerken

Ontvang de nieuwsbrief

Wil je niets missen van de laatste lifestyle items? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Copyright © 2023 Anouska Wink, All Rights Reserved.